De Europese Incubator van de Balie Brussel ? Qué ? en wat deze voor u betekenen ?

Par Michel Segers, advocaat bij FLINN ingeschreven aan balie van Brussel NL

Het belang van de digitalisering in coronatijden kan niet meer onderschat worden. Dit geldt evenzeer voor onze beroepsgroep die zoals onze stafhouder Peter Callens fijntjes opmerkte, wat wij al langer wisten, nu erkend werd als cruciaal beroep.

Door een samenwerking tussen de NOAB en de Franstalige Brusselse balie U zal vanaf heden de nieuwsbrieven van de Europese Incubator van de Balie Brussel ontvangen (hierna: “INCUEBRUX”).

INCUEBRUX heeft volgende mission statement:

  • de advocaten van de Brusselse balie opleidingen en informatie te geven over de technologische ontwikkelingen die hen aanbelangen (“wegwijs in legaltech”);
  • het bevorderen van uitwisseling en debat over de modernisering en hervorming van de advocatuur;
  • de balie aanzetten om de digitale shift te maken in overeenstemming met haar traditionele waarden;
  • bepaalde (digitale) diensten door de ordes gemeenschappelijk aan haar leden aan te bieden;
  • Europese initiatieven op het gebied van technologische innovatie voor onze beroepsgroep te coördineren teneinde zoveel mogelijke politieke en financiële steun te verzamelen ;

Als concreet resultaat deze laatste week kan u genieten van gratis digitale toegang tot Stradalex, Jura en Jurisquare en dit dankzij de tussenkomst van de INCUEBRUX en Stafhouder Peter Callens.

U kan verder kennismaken met de INCUEBRUX op onze website www.incubateurbxl.eu. U kan ook reeds deelnemen aan verschillende opleidingen en dit via digitale weg https://www.incubateurbxl.eu/fr/agenda/.

Wij kijken uit naar een interessante uitwisseling en hopen u talrijk (digitaal) te mogen begroeten.

 

 

 

[supsystic-social-sharing id="1"]