Hulpbronnen voor videoconferentie en collaboratief werd bij tijde van coronavirus

Door Mter Vinciane Gillet en Prof. Gregory Lewkowicz, Voorzitters van de Europese Incubator van de balie van Brussel

De heer Stafhouder Michel Forges heeft reeds geduid op het belang van het beschermen van onze gezondheid en van die van de personen met wie wij omgaan in de context van de epidemie van het coronavirus waarmee wij geconfronteerd zijn. De digitale tools kunnen ons daarbij helpen. In dat perspectief, en overeenkomstig zijn informatieopdracht, stelt de Europese Incubator U praktische tools voor om de vergaderingen en de medewerkingen op afstand te vergemakkelijken.

Moet U cliënten, confraters, tegenstrevers of andere professionelen ontmoeten? U wenst een werkvergadering op afstand of een webinar te houden? U wenst met uw medewerkers op afstand te werken? Hier volgen enkele praktische tools:

(i) Microsoft Teams

Microsoft Teams is het platform van Microsoft dat bestemd is voor collaboratief werk. Hij kan kosteloos opgezet worden. Men moet echter beschikken over een abonnement Office 365 om er gebruik van te kunnen maken. Via Microsoft Teams kan men videoconferenties en webinars houden in een instelbare beveiligde omgeving. Met Teams kan men ook met meerderen op eenzelfde document werken. De deelnemers aan een videoconferentie kunnen zich bij de vergadering aansluiten zonder over Microsoft Teams te moeten beschikken via praktisch alle soorten toestellen.

Om er meer van te weten installeert U: https://products.office.com/fr/microsoft-teams/online-meeting-solutions?market=dz

Toelichtingen: https://www.youtube.com/watch?v=zgwtJD-C5X4

Samen werken op een Word-document: https://support.office.com/fr-fr/article/collaborer-sur-des-documents-word-avec-la-co-création-en-temps-réel-7dd3040c-3f30-4fdd-bab0-8586492a1f1d

(ii) Cisco Webex Meetings

 Webex Meetings is de oplossing voor videoconferentie dat Cisco ontwikkeld heeft. Het gebruiken van de basisfuncties is kosteloos. Aan de andere kant, via een maandelijkse onderschrijving zult U genieten van een maand gratis door de code wecare2020 te gebruiken bij de betaling. Net zoals met Microsoft Teams, kan men via Webex Meetings videoconferenties en webinars houden binnen een beveiligde omgeving. De deelnemers kunnen zich bij de vergadering aansluiten zonder hiervoor over Webex Meetings te moeten beschikken, via praktisch alle soorten toestellen.

Om er meer van te weten en om het te gebruiken: https://www.webex.com/fr/video-conferencing.html

(iii) Zoom

Zoom is een gebruiksvriendelijke oplossing voor het houden van videoconferenties en webinars. Met de kosteloze versie kunt U vergaderingen houden van ten hoogste 40 minuten. Voor videoconferenties van langere duur moet U de betalende versie gebruiken. Zoom kan gebruikt worden op zowel PC, MAC, IPhone en Android.

Om er meer van te weten en om het te gebruiken: https://zoom.us/fr-fr/meetings.html

Toelichting: https://www.youtube.com/watch?v=tMBbGAUSWWI

(iv) Hangouts Meet: voor de gebruikers van G Suite

Hangouts Meet is de oplossing die Google biedt. Zij is toegankelijk voor de klanten van de betalende versie Google Business (G Suite). Met Hangouts Meet kunt U videoconferenties houden met deelnemers die van ongeveer alle soorten toestellen gebruik maken (PC, MAC, IOS, Android).

Om er meer van te weten en om het te gebruiken: https://gsuite.google.fr/intl/fr/products/meet/

Toelichting: https://www.youtube.com/watch?v=hSAGKti-xgY

(v) Tixeo: voor diegene die een bijkomend veiligheidsniveau nodig hebben

Tixeo is een oplossing voor videoconferentie die zeer beveiligd is, en zij werd gewaarmerkt door ANSSI. Net zoals alle hierboven ontwikkelde oplossingen kan men ermee videoconferenties houden met talrijke deelnemers die gebruik maken van PC, MAC, Android of IPhone. Deze oplossing is aanbevolen voor de gebruikers die een versterkt veiligheidsniveau nodig hebben.

Om er meer van te weten en om het te gebruiken: https://www.tixeo.com/visioconference-securisee/solutions/service-de-visioconference-tixeocloud/

Wij hopen dat die praktische tools U het leven gemakkelijker zullen maken in deze moeilijke tijden.

 

[supsystic-social-sharing id="1"]